WhatsApp Sipariş Hattı
Çam Terebentin Yağının Mucizesi

Çam Terebentin Yağının Mucizesi

     Çam terebentin yağı kozalaklı bitkilerden, adından da anlayabileceğiniz gibi çam ağaçlarından elde edilen doğal bir yağ. "Terebentin" ismi verilen madde ağaçtan kendi kendine akabildiği gibi ağaçların çizilmesiyle de elde edilse de aslında piyasada farklı türleri var. "Terebentin esansı" ve "terebentin yağı" şeklinde karşınıza çıkabilecek bu iki malzemeyi birbirinden ayırmak önemli çünkü ikisi aslında aynı şey değil.

     Çam terebentin yağı, kozalaklıların gövdesinden akan ve bal ya da reçine olarak anılan kısımdan, terebentin esansı ise ağacın dikenli yapraklarından elde ediliyor. Genel olarak her ikisi de özel bir damıtma yöntemiyle ayrıştırılıyor ve doğrudan şişelenip kullanıma hazır hale getirildiğinden doğal ürünler sınıfında yer alıyor.

ÇAM TEREBENTİN YAĞI FAYDALARI

  • Saça doğal bakım yaparak, canlı görünmesini sağlar.
  • Saç köklerini güçlendirerek, saçın hızlı uzamasını sağlar ve dökülmeyi durdurur.
  • Sık yağlanmayı önler.
  • Saçların koparak dökülmesinin önüne geçer.

Nasıl Kullanmalıyız?

  • 300 ml bir şampuan şişesine 25-30 damla kadar çam terebentin ilave etmeniz yeterli olacaktır. Saçlarınızı yıkamadan önce şişeyi iyice çalkalayınız. Yağın gözle teması sonucu gözünüz yanabilir. Bu nedenle kullanılırken dikkatli olunması gerekir.
  • Saçınız için maske kullanıyorsanız aynı şekilde maskenin içine de çam terebentin yağı ekleyebilirsiniz.
  • Çam terebentin yağını aynı miktarda zeytinyağı ya da badem yağıyla karıştırıp saçlarınıza kökten uca sürebilir, bu şekilde en az 3-4 saat bekleyip güzelce yıkayıp durulayabilirsiniz. Bu yağ maskesini de 4-5 günde 1 tekrarlayabilirsiniz. Bu tarifi, sadece saçlarınıza değil, cildinizin diğer bölgelerinde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Yan Etkileri Var Mıdır?

Çam terebentin yağı harici olarak kullanıldığından doğru şekilde kullanıldığında bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak güçlü etkileri olan bir yağ olduğunu unutmamak ve onu tek başına kullanmamak büyük önem taşıyor. Çam terebentin yağını kullanırken zeytinyağı, badem yağı ya da şampuan gibi farklı maddelerle karıştırıp kullanarak güçlü etkisini biraz azaltmak gerekiyor. Aksi takdirde saç derisinde ya da cildin diğer bölgelerinde tahriş, yanma, kızarıklık gibi sorunlar oluşmasına neden olabiliyor. Saçınıza ya da cildinizin farklı bir yerine çam terebentin yağı uyguladıktan sonra dayanılmaz bir acı, kızarıklık ya da kaşıntı gibi sorunlar yaşarsanız hemen güzelce durulayıp bir daha kullanmamalı ya da öncesinde mutlaka bu alanda uzman doktorlara danışmalısınız. Özellikle alerjik bir bünyeniz varsa çam terebentin yağını hemen uygulamamalı, önce küçük bir bölgede test edip üzerinden 24 saat geçmesini beklemelisiniz. 24 saat içinde hiçbir sorunla karşılaşmazsanız tariflerde geçtiği şekilde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bir yorum bırakCevap bırak

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü