WhatsApp Sipariş Hattı
Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

Jojoba Yağı

       Güney Amerika ve Meksika’ya özgü bir bitki olan jojoba bitkisi, birkaç işlemden geçirildikten sonra jojoba yağı elde edilir. Diğer bitkisel yağlara göre çok daha uzun süre raf ömrü olan jojoba yağını, bu özelliğinden dolayı doğru şekilde muhafaza ederseniz, uzun bir süre kullanabilirsiniz. Şeffaf ve net bir renge sahip olan yağ, tırnaktan vücudun çeşitli organlarına ve saç bakımına kadar birçok konuda etkili bir mucizevi bitkidir.Jojoba yağı, diğer bitkisel yağlardan daha farklı bir yapıya sahiptir. vücudun doğal olarak ürettiği sebum’a benzer özellikler taşımasından dolayı doğal bir cilt bakım ürünü olarak kullanılabilmektedir. Daha önceki dönemlerde kozmetik ve cilt bakımı ürünlerinde kullanılan hayvansal yağların yerini alan jojoba yağı, birçok kozmetik preparatın kullanımında popülerlik kazanmış bitkisel bir yağdır. Peki, jojoba yağının saça faydaları nelerdir?

1. Saç Dökülmesini Engeller

  • Saç dökülmesinin oluşması aslında saç kılları foliküllerinin ve bunların içerisinde tıkanmaların meydana gelmesi denir. Bu durum, yukarıda saydığımız nedenler ve daha farklı nedenlerden dolayı meydana gelmektedir. Jojoba Yağı içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmesine karşı oldukça etkilidir.


2. Saç Çıkartmada Etkilidir

  • Genellikle vücudun ve dolayısıyla saçların ihtiyaç duyduğu mineral ve vitamin eksikliği, saç dökülmesinde en çok etkili olan durumların başında gelmektedir. Bunun da ana nedeni olarak düzenli beslenmeme ya da yanlış besinlerle beslenmeden kaynaklı olduğunu söylemek mümkündür. Jojoba yağı hem saç dökülmesini engellerken hem de saçta yeni kılların çıkmasına da fayda sağlamaktadır.

3. Saçların Vitamin ve Mineral Dengesini Korur

  • Saç sağlığının yerinde kalabilmesi, saçların gür ve hacimli görünebilmesi için saçların ihtiyaç duyduğu doğal nem dengesini, vitamin ve minerallerin dengesini korumak gerekir. Jojoba yağı, yukarıda da belirttiğimiz gibi diğer bitkisel saç bakım yağlarından farklı olarak insan vücudunun kendiliğinden ürettiği sebum’a benzer birçok yönü bulunmaktadır. Bu da kullanımında etkili sonuçların kolaylıkla alınmasına katkıda bulunuyor..

4. Jojaba Yağı Saç Derisinde Tıkanmaları Engeller

  • Jojoba yağı, saç foliküllerini onarıcı özelliğine sahip olmanın yanında içerisinde meydana gelen tıkanmaları da açmaya yardımcı olur. Bu sayede, yeni saç oluşumuna destek sunar. Yani saç dökülmesine karşı etkili bir çözüm arayışı içinde olanların kullanabilecekleri harika bir bitkisel yağ türüdür demek yerinde bir tespit olacaktır.

5. Jojoba Yağı Saç Derisini Temizler

  • İnsan olarak saç derisinde gözle göremediğimiz bazı kirler vardır. Sebum ve diğer döküntülerin neden oldukları saç artıkları, zaman içerisinde saç kıllarında yani bir diğer deyişle saç hücrelerinde tıkanmalara neden olur. Bu da günlük 50-100 arasında normal olarak görülen saç dökülmelerinin artmasına neden olmakla birlikte saç derisinde ciddi tahribatlara neden olmaktadır. Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi jojoba yağı, sebuma benzer özelliklere sahip olduğu için saç derisinin onarılmasına ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Bu sayede dökülen saçların yeniden çıkması daha kolay olur.

6. Kepek Problemini Önler

  • Her insanın mutlaka yaşadığısaç problemlerinden biri kepek sorunudur. Kepek, aslında bir sağlık sorunu değildir. Saç derisi dönemsel olarak deri döker ve bazen bu durum çok fazla olur ve bu da kepek adı verilen beyaz tozların oluşmasına neden olur. Bu sorunun önüne geçmek için en temelinde kullanılan suyun ve kullanılan şampuanın saçlara uygun olup olmadığını öğrenmek gerekiyor. Buna ek olarak jojoba yağının etkilerinden yararlanarak kepek probleminin çözülmesi de sağlanabilir.

7. Saç Köklerini Besler

  • Güçlü saçlara sahip olarak isteyenlerin kesinlikle saç köklerini besleyici bir bitkisel saç bakım yağı kullanması gerekir. Bu konuda en etkili çözümleri sunan jojoba yağı, içerisindeki vitaminleri sayesinde saç köklerinin beslenmesine yardımcı olur ve bu sayede saçların daha güçlü ve gür görünmesi sağlanır.

8. Saçlara Parlaklık Verir

  • Saçlar, ne kadar çok işlem görürse sağlığı o kadar etkisini yitirir ve doğal parlaklığı da bunun etkisi ile yok olmaya başlar. Saçlara parlaklık vererek daha çekici bir hale getiren jojoba yağı, saça sunduğu doğal besin değerleri ile saçların sağlığını korumasına ve aynı zamanda parlaklık kazanmasına yardımcı olur. Düzenli bir şekilde kullanmaya başladığınızda kısa sürede saçlarınızdaki mükemmel etkiyi görmeye başlayacaksınız..

9. Saçların Güçlenmesine Yardımcı Olur

  • Zayıf telli saçlar daha erken sürede dökülür veya kırılır. Bu durumun önüne geçebilmenin en kolay yolu, kullanılan saç bakım yağlarına veya ürünlere dikkat etmektir. Gün içerisinde saçlarınıza sık işlem uygulayanlardan iseniz mutlaka jojoba yağı gibi saça fayda sağlayan bitkisel yağlardan yararlanmanız gerekir. İçeriğindeki vitaminler ve mineraller sayesinde saçları besleyen jojoba yağı, saçların daha güçlü bir hal almasına yardımcı olur.

Jojoba Yağı Maskesi Nasıl Yapılır?

  • Jojoba yağını tek başına kullanabileceğiniz gibi daha etkili sonuçlar yakalamak için maske şeklinde de kullanabilirsiniz. Jojoba yağı maskesi hazırlama ve kullanımı şu şekildedir.

Gerekli Malzemeler:

• 1 yemek kaşığı jojoba yağı

• 2 yemek kaşığı bal

• Çeyrek fincan hindistancevizi yağı Hazırlanışı ve

Kullanılışı: Elinizdeki malzemeleri uygun bir kabın içerisinde karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Daha sonra nemli saçlarınıza uygulayın. Saç derisinden başlayarak saç uçlarına kadar uyguladıktan sonra 30 dakika kadar saçlarınızda bekletin ve hafif şampuan ile saçlarınızı durulayın.

Bir yorum bırakCevap bırak

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü