WhatsApp Sipariş Hattı
Mor Şampuan Mı ? Mavi Şampuan mı ? Gri Şampuan mı ?

Mor Şampuan Mı ? Mavi Şampuan mı ? Gri Şampuan mı ?

   

      Öncelikle mavi ve mor şampuanın ne olduğundan bahsederek başlayalım. Her doğal saç renginde sıcak yansımalar vardır ve bu sıcak yansımalar saç renginde açılma olduğu zaman açığa çıkar. Mor şampuan açık sarı saç renklerinde, gri saçlarda ortaya çıkabilecek istenmeyen yansımaları ortadan kaldırmak, saç renginin küllü yansımalara ulaşmasını sağlar..

     Mor şampuanın içerisindeki mor pigmentler sayesinde sıcak yansımaları ortadan kaldırır. Mor şampuan kullanımı ise diğer şampuanlar gibidir ancak saçtaki yansımaların yoğunluğuna göre saça uygulanma sıklığı ve uyguladıktan sonra da saçta bekletme süresi renkten renge farklılık gösterir. Eğer saç rengindeki sıcak yansımalardan kurtulmak istiyorsan uzman kuaförünün kullanım önerileriyle işe başlamanı öneriyoruz.

Mavi şampuan nedir?

     Mavi şampuanın içerisinde adından da anlaşıldığı gibi mavi pigmentler bulunuyor. Bu mavi pigmentler, koyu saç renkleri üzerine yapılan röfle, balyaj, ombre gibi işlemlerden sonra saç renginde oluşabilecek istenmeyen sıcak yansımaları engelliyor.

     Sıcak rengin nötrlenmesini, saçın daha küllü ve soğuk yansımalara sahip olmasını sağlar. Mavi şampuan kullanımı da yukarıda da açıkladığımız gibi mor şampuan kullanışı ile aynıdır. Aynı şekilde saçta bekletme süresi ve kullanım sıklığı saç rengine göre değişkenlik gösterir.

Mavi şampuan ve mor şampuan farkı nedir?

     Mor şampuanlar orta koyuluktaki sarı saçlara veya platin sarısı gibi ekstra açık sarı saç renklerine uygulanır. Ayrıca gri, beyaz saçlara da uygulanabilir çünkü içerisindeki mor pigmentler bu saç renklerinde oluşabilecek sıcak yansımaların karşıt rengidir ve ancak mor pigmentler bu yansımaları nötralize edebilir.

     Mavi şampuanlar ise koyu sarı, kumral saç renklerine ve bu renkler üzerine uygulanan renklendirme işlemlerine uygundur. Yani mavi ve mor şampuan arasında, saç renklerine uygunluk açısından farklar vardır.

Bir yorum bırakCevap bırak

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü