WhatsApp Sipariş Hattı
Dakikalar İçinde Kalın Hacimli ve Sağlıklı Saçlar İçin

Dakikalar İçinde Kalın Hacimli ve Sağlıklı Saçlar İçin

Saç Hacmi Tozu Nedir?

İnce pudralı bir dokuya sahip saç hacimli tozlar, kuru şampuana benzer şekilde çalışır, yağı emer ve hacmi artırır, ancak normal sprey kuru şampuanın potansiyel gevrekliği veya yapışkanlığı olmadan.

Genellikle pirinç veya mısır nişastası, silika veya hatta kil (çoğunlukla saçtaki nemi ve yağı emen kıvam arttırıcılar) kullanılarak oluşturulan saç hacimli tozlar, genellikle parlaklık veya koku eklemek ve saçın süper taze ve sağlıklı görünmesini sağlamak için başka bileşenler de içerir. Peki başka yöntemler var mı ? İşte 10 Yöntem !

10. Saçınızın uzunluğuyla oynayın.

Birçok stilist, ince saçlar için en uygun uzunluğun omuzlarınızdan daha düşük olmadığı konusunda hemfikirdir, çünkü bunun gibi kısa saç stilleri daha büyük hacim izlenimi verir. Bu kadar uzun saçları düzenlemek de çok daha kolaydır. Seçim göz önüne alındığında, uzunluk üzerinden hacim daha iyi bir seçenek olabilir.

9. Kendinize çok katmanlı bir saç modeli verin.

Daha büyük hacim izlenimi vermeye yardımcı olan başka bir saç modeli, düzensiz veya dağınık bir saçaklı çok katmanlı saç modelidir. Bu tür saç kesiminin bir diğer avantajı da neredeyse her tür yüze ve saça uygun olmasıdır.

8. Biraz renk ekleyin.

Saçınıza sadece makasla değil, boyayla da hacim kazandırabilirsiniz. Bu, sıradan vurgular veya tek rengin birkaç farklı tonunu kullandığınız shatush yöntemi olabilir.

7. Saçınızı doğru şekilde yıkayın.

Saçınızı farklı bir şekilde yıkamak kadar basit bir şey bile hacim kazandırabilir. Tek yapmanız gereken birkaç temel kurala uymak:

1. Saçınızı sıcak suyla durulayarak başlayın. Tırnak etlerini açacak, bu da saçta sıkışmış herhangi bir kiri veya ürünü çıkarmak için iyidir. Saçınız ılık suyla durulandığında, saç derisindeki yağları gevşetir ve tırnak etlerini açarak yağı emebilir.

2. Şampuanı sadece köklerinize uygulayın. Ardından köpüğü saçınızın uzunluğu boyunca yayın. Saçınızın uçları her zaman daha kuru ve daha kırılgandır, bu yüzden onları ovalamamalısınız.

3. Saç kremini veya maskeyi sadece saçınızın uzunluğu boyunca uygulayın. Nemlendirici şampuanlar köklere uygulandığında sadece onları ağırlaştırır ve saçınızı düzleştirir.

4. Saç derinizi düzenli olarak yıkayın. Bu, kan dolaşımını iyileştirecek ve ölü hücrelerden kurtulacaktır.

5. Saçınızı her gün yıkamamaya çalışın. Bu, saçınızdaki koruyucu bir tabakayı kaldırabilir ve bu da saçınızın daha zayıf olmasına ve dolayısıyla saçın hacminden mahrum kalmasına neden olabilir. Kuru şampuan kullanmak da daha iyidir.

6. Köklerinizi kaldırın.

Günümüzde, özel spreyler ve saç maşası ile başlayıp annelerimizin ve büyükannelerimizin kullandığı bukle maşası ile biten köklerinize daha fazla hacim vermeniz için çok sayıda seçenek mevcuttur. Elinizde bunlardan hiçbiri yoksa, sıradan saç tokası kullanmayı deneyin. Onları ıslak saçınıza yerleştirin ve çıkarmadan önce kurumasını bekleyin. Kökleriniz hafifçe yükselecek, ancak size doğal olmayan görünen çok fazla hacim vermeden.

5. Çok fazla şekillendirici köpük kullanmaktan kaçının.

Aşırı miktarda şekillendirici köpük saçınızı birbirine yapıştırabilir ve daha ağır hale getirebilir, bu da bu ek hacme ulaşmayı çok zorlaştırır. Aşağıdaki kuralı uygulayın: Kısa saçları şekillendirmek için ihtiyacınız olan tek şey bir ceviz büyüklüğünde bir köpük yumağıdır. Orta uzunlukta saçlar için, yaklaşık olarak tavuk yumurtası, uzun saçlar için ise tenis topu büyüklüğünde olmalıdır.

4. "Yaratıcı kaos" ilkesini uygulayın.

Pürüzsüz, dikkatlice taranmış saçlar genellikle fazla düzleşmiş ve düz görünür. Öte yandan, daha fazla hacim arıyorsanız, biraz kaos en iyi arkadaşınız olabilir. Bu, saçınızı hafif dalgalar halinde şekillendirerek, bir saç bandı ile gevşek bir şekilde tutarak veya şekillendirici köpük kullanarak sağlanabilir.

3. Kuru şampuan kullanın.

Kuru şampuan, saçlarını yıkamak veya şekillendirmek için saatler harcamak için vakti olmayanlar için cankurtaran olabilir. Köklerinizdeki kiri temizler ve aynı zamanda onları kaldırmaya yardımcı olarak hacim ve temizliğe yardımcı olur. Aynı etki bebek pudrası kullanılarak da elde edilebilir.

2. Saçınızı aşağıdan kurutun.

Sıradan bir saç kurutma makinesi de size ekstra hacim kazandırmaya yardımcı olabilir. Saçınız yüzünüzün önünde sarkacak şekilde başınızı eğin ve sıcak havayı köklerinizden uçlarınıza yönlendirin. Alternatif olarak, saçınızın üst kısmını kaldırın ve dikey pozisyonda kurutun.

1. Saçınızın ayrımını ayarlayın.

Alışılmış merkez ayırmanızı uygulamak yerine, farklı şekilde yapmayı deneyin. Burada pek çok seçeneğiniz var: bir zikzak, bir yandan ayırma, bir alçak kenar ayırma, hatta hiç birinden vazgeçme. Bu basit numara, köklerinize hacim katabilir.

Yayınlanan 2020-10-24 Tarafından Saç Bakımı & Boyama Teknikleri 0 762

Bir yorum bırakCevap bırak

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü