WhatsApp Sipariş Hattı
SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN GENEL BAKIM

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN GENEL BAKIM

    Öncelikle stresten uzak durmanız gerektiğini belirtmeliyiz. Bir çok olumsuz vücut tepkilerinin sebebi olduğu gibi saç dökülmesinde de rolü büyük. 

Zeytinyağı, badem yağı gibi karışımlardan mucizevi çözümler beklemeyin.

    Her zamankinden farklı bir dökülmenin kaynağında bazı hastalıklar olabilir. Bunlar arasında bağışıklık sisteminin hatası ile oluşan hastalıklar, tiroid bezi hastalıkları, demir eksikliği, genetik hastalıklar, kadınlarda hormonal düzensizlikler, beslenme yetersizliği, uzun süre yapılan düşük kalorili diyetler yer alıyor.

SADECE BELLİ BÖLGELERDE DÖKÜLME VARSA…

    Saç dökülmesi, nedeni ne olursa olsun önlenebilir, ancak kaybedilen saçı geri kazanma her zaman mümkün değil. Örneğin vücuttaki demir yetersizliği veya kansızlıktan kaynaklanan saç dökülmesinin durdurulması kolay, bu tür durumda geri kazanılma da mümkün. Tiroid ve saç derisi mantar enfeksiyonu gibi nedenlerle dökülmeler de önlenerek geri kazanılabilir. Ancak saç köklerini tahrip eden bazı deri hastalıklarında geri kazanım olmaz.

    Eğer saç dökülmesi normalden farklı bir şekilde sadece belli bölgelerde yoğunlaşıyorsa, banyoda, yastıkta dökülen saçların miktarında bir artış varsa, bu dökülme de 3 ayı geçiyorsa ve her elimizi attığımızda 3-4 tel saç geliyorsa mutlaka doktora gidilmeli. Bir de mevsimsel dökülme denilen ritmik dökülmeler var. Kuzey Yarım Küre ülkelerinde bu dökülmeler sonbaharda yaşanır. Genellikle 2-3 ayda biter. Eğer bu süre uzuyorsa doktora danışmakta fayda var.

    Şampuan kullanımına dikkat edin. Saç tipinize uymayan bir şampuan kullanmak, saçları yorar, kepeklenmeye yol açar ve saç dökülmesine sebep olur. Saç dökülmesinin önüne geçmek için  saç tipinizi tanımanız ve ona uygun şampuan kullanmanız gerekmektedir. Uygun şampuan kullanırken de saçlarınızı sık ya da seyrek yıkamaktan da kaçının. Tuzsuz şampuan kullanmaya 

    Fön makinesinden uzak durun. Eğer saçlarınız dökülüyorsa fön makinesi kullanmamalı ve fön makinesinden uzak durmalısınız. Aksi takdirde saçlarınızdaki nem oranını kurutarak saç dökülmesini daha da artıracaksınız. Mümkün olduğunca saçlarınızı doğal olarak kurumaya bırakmalısınız. Fön makinesi kullanmaya devam edecekseniz bile saçınızı sıcak ayar değil ılık ayarda kurutmalısınız.

    Saça gerekli vitamin desteğini sağlayın. Saç dökülmesi birçok sebepten kaynaklandığı gibi sebeplerden bir tanesi de saçınızın vitaminsiz kalmasıdır. Bu nedenle saça da vücut gibi gereken vitaminleri vermeniz gerekmektedir. Saçın en ihtiyacı olan vitaminler çinko, demir, C vitamini, A vitamini ve kalsiyumdur. Bu vitaminleri portakal, muz, elma, ananas gibi meyvelerden alabilirsiniz. 

Yayınlanan 2020-10-24 Tarafından Saç Bakımı & Boyama Teknikleri, Saç Dökülmesi 0 578

Bir yorum bırakCevap bırak

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü