WhatsApp Sipariş Hattı
Saç kırıklarına bir dur demek istersen ;

Saç kırıklarına bir dur demek istersen ;

Kırıklarla Mücadelede Yardımcılarınız

    Öncelikle saçınızı 3 ay da bir kestirmeniz gerektiğini söylememiz gerekiyor. Kırıklarınız kesilmediği sürece yukarıya doğru ilerler ve sağlıklı bölgelerin kırılmasını sağlar. Bilindiği gibi saçlarınızın uzamasını engellemese de saçlarımızın daha büyük bir kısmın kırılmasını istemeyiz.

    Doğal içerikli bir şampuan kullanın ve çok sık yıkamayın. Tuzsuz şampuanlar saçlarınızdaki doğal nemi bırakır ve saçlarınız için bir çok serum ve yağdan daha iyi gelecek olan kendi yağını saçınızdan tamamen temizlemez. Böylece saçlarınızın kendi ışıltısını korumuş olursunuz. Saçlarınıza her yıkamanızda şampuan sürmek de aynı zamanda doğal nemi alan bir uygulamadır.

    Saç kremlerinizi doğru seçin! Saç derinize uygulanmayan bir saç bakım kremini saç uçlarınıza uygulamayın. Kırıklarınıza iyi geleceğini düşündüğünüz saç kremleri saçlarınızı daha çok kurutuyor olabilir. Doğru bakım kremi seçmek önemlidir.

    Saçlarınızı ısıdan uzak tutun. Isı ve işlemler saçlarınıza zarar verir. Hepimiz bunu iyi biliyoruz. Ama yine de uygulamaktan kaçınmıyoruz. Öyleyse en azından saçımızı ısının etkilerinden koruyacak güçlü bir serum kullanalım. Keratin içerikli saç bakım serumları saçlarınızı ısıdan korurken ekstra bakım yapar bunu da söylemeden geçmeyelim.

    Saç uçlarındaki kırıkları önlemek için iyi bir tarak gereklidir. Pahalı, profesyonel taraklardan bahsetmiyoruz ancak ahşap ve doğal kıllara sahip olanlar en iyisidir. Bu tip fırçalar, plastik ya da diğer sentetik maddelerden yapılmış ürünlere kıyasla saçınıza zarar vermez ve statik elektrik oluşturmaz. Her akşam uyumadan önce, kafa derinizdeki doğal yağların saçınızı yumuşatabilmesi için dikkatlice saçınızı taramalısınız. 

    Dengeli beslenin. Bazı durumlarda, saç uçlarındaki kırıklar vitamin, mineral, protein ve yağ asitlerinin eksikliğinden kaynaklanır. Gerekli besinleri almadığınızda, vücudunuz bu vitaminleri saçınızdan alır ve daha önemli işler için kullanır. Her gün tüketmeniz gereken yiyecekler arasında: 

  • Çiğ meyve ve sebzeler

  • Kuru yemişler ve çekirdekler

  • Avokado

  • Sebze

  • Yağlı balıklar

  • Tam tahıllar

    Su için! Saç uçlarındaki kırıklar aynı zamanda vücudunuzun yeteri kadar su almamasından kaynaklanır.  Vücudun geri kalanı gibi saçın da suya ihtiyacı vardır. Her gün en az 8 bardak su içmenizi öneriyoruz. Sabah 2 bardak boş mideye, 2 bardak sabahları, 2 bardak öğleden sonra, 2 bardak akşam ve her zaman yemeklerden sonra su için.

    Kafa derinize masaj yapın! Oldukça rahatlatıcı olmasının yanında saç derisine masaj yapmak, kan dolaşımını harekete geçirir ve besinlerin saçınıza ulaşmasına yardımcı olur. Günde bir kez, parmak uçlarınızla dairesel hareketler yaparak saç derinize masaj yapın. Alternatif olarak, masajın tadına varmak ve tüm yararlarından faydalanmak için birine de yaptırabilirsiniz. Kırıklardan kurtulmak için bu yöntemleri uygulayın ve etkilerini kendi gözlerinizle görün!

İşte bir kaç ürün önerisi

Weprof Saç Bakım Kürü                    Weprof Hair Infusion                 Weprof Pro Keratin

Yayınlanan 2020-10-24 Saç Bakımı & Boyama Teknikleri 0 500

Bir yorum bırakCevap bırak

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

Son görüntülenen

Herhangi bir ürün yok

Menü